Засідання Виконавчої ради від 21.11.2022 р.

21 листопада відбулося чергове засідання Виконавчої ради Сковородинівського університету. Традиційно зустріч у змішаному форматі відеоконференції провів ректор Юрій Бойчук. На почату зустрічі ректор Юрій Бойчук привітав сковородинівців з особливим святом - Днем гідності та свободи. Юрій Дмитрович зазначив, що сьогодні ХНПУ робить все, аби підготувати для нашої країни педагогічну еліту, маємо для цього високваліфікованих спеціалістів, сучасну матеріально-технічну базу та всі необхідні умови та можливості. Адже відбудова міста та всієї країни починається вже сьогодні, і ми про це маємо пам'ятати.

Цьогоріч, попри війну в Україні, 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди відзначається на державному рівні. Юрій Дмитрович проінформував учасників зустрічі про активну підготовку до святкування визначної дати в Сковородинівському університеті. З 30 листопада по 2 грудня 2022 року на базі нашого університету відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Філософія Григорія Сковороди і ми- українці». Ректор акцентував увагу на тому, що метою конференції є активізація суспільно- і людинотворчого потенціалу філософії Григорія Сковороди в українських та світових контекстах.

Проректор з навчально-виховної роботи Володимир Борисов розповів про стипендіальне забезпечення в університеті та висвітлив порядок переведення окремої категорії здобувачів на державну форму навчання. Цей процес потребуватиме певних організаційних зусиль та фінансової підтримки з боку держави. 

Розповідаючи про освітній процес в університеті, Володимир Андрійович повідомив, що екзаменаційна сесія на факультетах відбувається відповідно до запланованого графіку. Здобувачі магістерського рівня другого року навчання вже на цьому тижні розпочинають захисти ківаліфікаційних робіт.

Проректор подякував деканам за ініціативність та активну участь студентів-сковородинівців у заповненні вакансій у закладах освіти нашого регіону. Здобувачі вже долучаються до відновлення освітнього процесу на деокупованих територіях Харківщини та ін. областях.

Проректорка з наукової, інноваційної і міжнародної діяльності Світлана Бережна повідомила про наукові здобутки та досягнення сковородинівців.

Світлана Вікторівна розповіла про успішний захист наукового звітування структурних підрозділів та координаторів з наукової роботи факультетів за 2022 рік.

Під час виступу проректорка окремо відзначила нові можливості для академічної мобільності для наших здобувачів вищої освіти в Польщі. Зокрема, студенти-бакалаври та магістри можуть продовжити навчання у наступному семестрі на базі Вроцлавського університету та Університету імені Адама Міцкевича у Познані. Навчання буде відбуватися польською або англійською мовами. Інформація про алгоритм подання документів буде найближчим часом направлена на електронні пошти всіх факультетів.

Проректорка з навчально-виховної роботи університету Наталія Борисенко розповіла про святкування у Сковородинівському університеті Міжнародного дня студента. Протягом тижня у дистанційному форматі на всіх факультетах відбувалися кураторські години, конкурси, вікторини, онлайн-челенджі та численні флешмоби. 

Наталія Олексіївна повідомила, що з нагоди свята міський голова Харкова Ігор Терехов урочисто нагородив кращих студентів міста, серед них були і сковородинівці (студент факультету історії і права Даніель Махмудов та студентка факультету природничої, спеціальної та здоров’язбережувальної освіти Анастасія Гладкіх).

Із виступу проректорки стало відомо, що з 10 по 20 листопада 2022 року, з нагоди 300-річчя від Дня народження Григорія Сковороди, в нашому університеті проводився аматорський фестиваль мистецтв «SKOVORODA - fest», в якому взяли участь представники всіх факультетів.

150 яскравих і талановитих робіт надійшло до оргкомітету фестивалю. Понад 200 здобувачів вищої освіти виявили свої творчі здібності у різних видах мистецтва.

Цього року традиційний огляд художньої самодіяльності «Дебют першокурсників» проводився у межах фестивалю «SKOVORODA - fest». Відеороботи та творчі роботи переможців були опубліковані у соціальних мережах університету. 

Порядок денний засідання передбачав також обговорення підготовки до акредитації освітніх програм у цьому навчальному році та проведення профорієнтаційної роботи зі школярами в онлайновому форматі. 

Основними питаннями, винесеними на розгляд членів ради були:

1. Звіт із самоаналізу ОП «Біологія» (091 Біологія) другого (магістерського) освітнього рівня (проф. кафедри зоології Тетяна Маркіна); 

2. Звіт із самоаналізу 012 Дошкільна освіта

(ОП «Дошкільна освіта») другого (магістерського) освітнього рівня (декан факультету дошкільної освіти, проф. Тетяна Танько);

3. Особливості дистанційної освіти на творчих спеціальностях факультету мистецтв (доц. кафедри музичного мистецтва Оксана Васильєва);

4. Профорієнтаційна робота з метою залучення абітурієнтів та популяризації ОП 052 «Політологія» (зав. кафедри політології, соціології і культурології, доц. Олександр Безрук).

Виконавча рада розглянула також низку важливих питань життєдіяльності університету.

 Наступне засідання Виконавчої ради відбудеться 28 листопада о 10:00. 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.