Засідання Спілки ректорів Харкіщини

11 січня 2023 року ректор університету Юрій Бойчук взяв участь у засіданні Спілки ректорів Харкіщини, яке проходило за участі Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, начальника ХОВА Олега Синєгубова, голови ХОР Тетяни Єгорової-Луценко, директора департаменту науки і освіти ХОВА Олексія Литвинова. Сергій Шкарлет подякував начальнику ОВА, територіальним громадам та керівникам закладів освіти за стійкість і співпрацю, підтримку сфери освіти в регіоні, незламність і наближення перемоги. 

Міністр зауважив, що наприкінці 2022 року було ухвалено постанову щодо розподілу обсягу освітньої субвенції на зарплати вчителям і педагогам. «Жоден викладач не залишиться без зарплати у воєнний час. Так, на Харківщину виділено на сьогодні одну з найбільших субвенцій – 4 млрд 316 млн грн. Взагалі Харків – це освітня столиця України», – наголосив Сергій Шкарлет. 

Міністр подякував всім за організацію онлайн-навчання для майже 225 тисяч школярів області. Дуже важко було це зробити на Куп’янському, Вовчанському напрямках, але ми спільно з закладами вищої освіти плідно попрацювали над цим питанням. Зокрема, залучили студентів і магістрів ХНПУ імені Г.С. Сковороди до викладання в школах на деокупованих територіях. І як би нам не хотілося вже повернутися до офлайн-навчання, але ще триває війна. Проте в нас є велика кількість планів щодо організації освітнього процесу в онлайн-режимі».

«Дякую, що виконали основну задачу в умовах війни – втримали колектив і здійснили набір студентів. Зараз у ваших руках – майбутнє нашої країни. Тому ви маєте стати локомотивом найсміливіших ідей. Маємо використати весь потенціал не на 100%, а на 200%», – звернувся Олег Синєгубов до ректорського корпусу Харківщини.

Учасники засідння Спілки ректорів обговорили нагальні питання щодо сталості освітнього процесу, збереження кадрового викладацького та наукового потенціалу закладів та питання переведення студентів окремих категорій з контрактної форми навчання на бюджет.

Також було обговорено низку питань щодо проведення цьогорічної вступної кампанії. Зокрема, можливі формати вступних іспитів та проєкт Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році.

«Ми повинні створити максимально безпечні умови для кожного вступника і надати можливість вступу до закладів вищої освіти України здобувачам, які тимчасово перебувають за кордоном», – зазначив Сергій Шкарлет.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.