Запрошуємо на лекцію-презентацію! 

​Запрошуємо усіх бажаючих долучитись до лекції-презентації «Питання, наративи, інтерпретації: усна історія як мистецтво балансу і взаємодії», яка відбудеться на базі історичного факультету Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди 2 грудня 2021 року о 13:00 в online-форматі на платформі Google Meet. 

Лектор – докторка історичних наук, професорка кафедри українознавства філософського факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, голова Асоціації усної історії, головна редакторка часопису «Україна модерна», відома українська дослідниця історії остарбайтерства Гелінада Грінченко.

У лекції спікерка розкриє основні питання, що стосуються роботи з джерелами усної історії, проблему інтерпретації усноісторичних джерел, відповість присутнім на головне запитання: «Як уникнути суб’єктивізму та політизації в історичних дослідженнях?», а також презентує нове видання «Слухати, чути, розуміти: усна історія України ХХ – ХХІ ст.». 

 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.