XXІІ Крос пам’яті жертв тоталітаризму

18 вересня сковородинівці взяли участь в урочистому старті «XXІІ Кросу пам’яті жертв тоталітаризму», що відбувся поблизу Меморіалу пам’яті жертв тоталітаризму, на місці поховання розстріляних польських офіцерів.

Учасниками заходу стали члени польських організацій, молодь, студенти й громадськість.

У вшануванні пам’яті загиблих в результаті репресій у 1938-1941 рр. взяли участь Народний камерний хор «Ювента» імені Віктора Королевського (Художній керівник Оксана Васильєва, хормейстер Максим Дзівалтівський, концертмейстер Тетяна Королевська), які виконали українську народну пісню в обробці Якова Степового "Ой, літає соколонько" та лемківську народну пісню в обробці Максима Дзівалтівського "Ой, верше, мій верше".

Жіночий хор "Anima" (керівник Алла Соколова, концертмейстер Анастасія Пащенко, солістка Наталя Маркіна) виконав Прелюдію-реквієм на музику Северина Гощинского.

Учасники кросу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих, а також поклали квіти на українській та польській частині кладовища.

Довідково. Меморіал жертвам тоталітаризму був відкритий 17 червня 2000 року в Харківському лісопарку за ініціативою президентів України і Польщі. У 1940 році там розстріляли понад 3,8 тис. польських офіцерів і 500 мирних польських громадян.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.