Вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні

Щорічно 20 лютого Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні, відповідно до указу президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні". 

Цього року – вже сьомі роковини кривавих подій на Майдані. Сьогодні сковородинівці вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні та поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим студентам університету, воїнам-захисникам, які обороняли нашу країну до останнього подиху.

До цього дня на всіх факультетах педагоги та студенти організували тематичні інформаційно-просвітницькі заходи зі вшанування подвигу героїв Небесної Сотні – кураторські години, бесіди та презентації під гаслом «Небесна Сотня – в пам’яті назавжди».

Герої Небесної Сотні зробили свій вибір – виборювати свободу України та гідність її народу, віддавши за нього життя. Саме тому обов’язок кожного українця – зберегти свободу та зберегти пам’ять про тих, хто відважно відстоював та продовжує відстоювати незалежність нашої країни.

Ми завжди маємо пам’ятати, яку високу ціну заплачено за цю перемогу.

Довідково. Небесна Сотня – прийнята в Україні збірна назва загиблих понад 100 протестувальників під час подій Революції Гідності у грудні 2013 – лютому 2014 року.

Саме в ці дні протистояння між мітингувальниками і тодішнім режимом досягло піку. А 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. Наступного дня, 21 лютого 2014 року, загиблих мітингувальників Майдану було офіційно визнано жертвами. Того дня на Майдані Незалежності у Києві відбулося прощання із загиблими активістами, яких у жалобних промовах назвали "Небесною Сотнею".

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.