Всеукраїнський проєкт «Врятуймо освітян!»

Сковородинівський університет долучився до Всеукраїнського проєкту «Врятуймо освітян!», що був ініційований ЮНІСЕФ та МОН України з метою сприяння підвищенню рівня імунізації працівників освіти.

22 листопада в актовій залі відбулася відкрита лекція заступниці головного лікаря Кременчуцької міської дитячої лікарні, тренерки проєкту «Врятуймо освітян!» Надії Боровик, щодо актуальності вакцинації від коронавірусної інфекції COVID-19.

До заходу долучилися ректорат, декани факультетів, керівники структурних підрозділів, науково-педагогічні працівники вишу.

Під час відкритої лекції Надія Іванівна розвіяла найпоширеніші міфи про вакцинацію. Зокрема, про те, що побічні реакції від вакцини набагато шкідливі, ніж сама хвороба; люди, які перенесли вакцинацію- «заразні» та потенційно небезпечні; людям із хронічними захворюваннями вакцинацію проводити не можна та ін.

Спікерка розповіла присутнім про особливості вакцинації різними видами препаратів і дала корисні поради. Завершився захід у форматі «Запитання-відповіді». Ректор Юрій Бойчук подякував гості за дуже цікаву лекцію та вручив почесну подяку від колективу ХНПУ імені Г.С. Сковороди.

Всеукраїнський проєкт «Врятуймо освітян!» покликаний створити простір для діалогу між практикуючими медиками-тренерами та освітянами через просвітницькі лекції та мотивувати представників закладів освіти до вакцинації від COVID-19.

У межах проєкту ЮНІСЕФ підготував 40 медиків, які наразі мають необхідні компетенції для проведення інформаційних сесій для освітян у будь-якому населеному пункті України. Ці спеціалісти готові за запитом приїхати у заклади освіти та провести офлайн-зустріч із працівниками, під час яких усі охочі матимуть можливість поставити запитання щодо вакцинації та отримати фахові відповіді.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.