Всеукраїнська стратегічна сесія «Освіта України - 30. Національний технопарк з підвищення якості освіти».

25 червня на базі ХНПУ імені Г.С. Сковороди відбувся підсумковий етап Всеукраїнської науково-практичної конференції за міжнародної участі «Освіта України-30. Здобутки та перспективи».

Захід розпочався з вітального слова ректора університету Юрія Бойчука, який у своїй промові зосередив увагу учасників конференції на важливих питаннях та викликах, які сьогодні постають перед освітянами.

З вітальним словом до організаторів та учасників конференції звернулася заступниця Міністра освіти і науки Віра Рогова, яка розпочала свій виступ з цитати Міністра Сергія Шкарлета: «Еліту має готувати еліта!». Пані замміністра освіти і науки розповіла про національний технопарк з підвищення якості освіти: мету, цінності та основні напрями діяльності. Після виступу Віра Борисівна відповіла на запитання учасників конференції.

З презентацією Науково-дослідного інституту експериментальної дидактики ХНПУ імені Г.С. Сковороди виступили:

Ірина Гавриш, доктор пед. наук, проф, директор НДІ експериментальної дидактики ХНПУ імені Г.С. Сковороди;

Георгій Даниленко, доктор мед.наук, проф., директор ДУ «Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України»;

Олена Щербакова, доктор псих. наук, старший науковий співробітник ДУ «Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України», зав. лабораторії «Health promotion. Психодидактика»;

Олег Єресько, кандидат пед. наук, доц. каф. педагогіки Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Під час заходу відбулося урочисте нагородження переможців загальноуніверситетського конкурсу студентських робіт «Навчаємось з радістю – зростаємо щасливі».

Конкурс проводився напередодні, творчі роботи учасників приймалися за наступними номінаціями:

1. «Кроки до щастя. Професія – учитель» (плакат);

2. «Мої професійні цінності» (плакат):

* Безпека й здоров’я учнів;
* Моя країна – Україна: незалежна, сильна, дружня;
* Ми – українці! Щасливі, успішні, доброзичливі;

3. «Плекаємо інтелектуальний потенціал нації» (плакат);

4. «Ідеї Сковороди в образах сучасності» (фотоколаж).

Ректор подякував студентам за цікаві ідеї, креативні рішення та нагородив переможців та лауреатів конкурсу пам’ятними сертифікатами та грошовими преміями.

Вишуканим мистецьким подарунком для учасників конференції стала яскрава концертна програма від творчих колективів університету. Свої вокальні та хореографічні номери публіці дарували: Народний ансамбль бального танцю ХНПУ імені Г.С. Сковороди (керівники Наталія Бугаєць, Ольга Пінчук), Народний ансамбль народного танцю «Зорицвіт» (керівники Ольга Лиманська, Каріне Редько), вокальний чоловічий квартет факультету мистецтв, співак- вокаліст, лауреат всеукраїнських та міжнародних вокальних конкурсів Владислав Шломін (керівник Лариса Давидович).

Протягом декількох годин в залі панувала неймовірна атмосфера, наповнена щирими посмішками, гарними квітами, улюбленими мелодіями, оплесками та гучними оваціями.

Колектив Сковородинівського університету щиро вдячний всім гостям та учасникам конференції за активну участь!

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.