Вітаємо з Всесвітнім днем науки!

Шановні колеги, студенти, науковці!

Наука і її досягнення все міцніше впроваджуються в повсякденне життя суспільства. У черговий раз нагадуючи про цей звʼязок, Всесвітній день науки за мир і розвиток закликає ширше інформувати громадськість про останні наукові досягнення. Також цього дня важливо підкреслити ту роль, яку відіграють вчені всього світу в поглибленні розуміння того, наскільки унікальна і крихка планета, на якій ми живемо, і як забезпечити сталий розвиток нашої цивілізації. 

Всесвітній день науки за мир і розвиток, проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО в 2001 році, є щорічним заходом, який відзначається у всьому світі 10 листопада, щоб нагадати про зобовʼязання, прийняті на Всесвітній конференції з науки ЮНЕСКО-МСНС (Будапешт, 1999 рік).

Метою Всесвітнього дня науки за мир і розвиток є відновлення національних, а також міжнародних зобовʼязань в галузі науки за мир і розвиток, і намір підкреслити відповідальне використання науки на благо суспільства. Цей День також спрямований на підвищення рівня інформованості громадськості про важливість науки і ліквідацію розриву між наукою і суспільством.

Від імені ректорату нашого університету та наукової частини вітаю вас з Всесвітнім днем науки за мир і розвиток!
Бажаю всім добра й злагоди, щастя, міцного здоровʼя, творчого натхнення та нових наукових відкриттів! 
Вірю, що наша справа буде підтримана молодим поколінням і спільними зусиллями ми забезпечимо процвітання нашого Університету та рідної України!

 

доктор педагогічних наук, професор,
член-кореспондент НАНП України,
в.о. ректора ХНПУ імені Г.С. Сковороди

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.