VIII Загальноукраїнський диктант з польської мови

18 вересня в Сковородинівському університеті відбувся VIII Загальноукраїнський диктант з польської мови "Ja piszę, Ty piszesz, My piszemy... po polsku» / «Я - пишу, ти - пишеш, ми - пишемо польською мовою»

Школярі, студенти, аспіранти, викладачі та всі небайдужі до полоністики, зібралися у лекційній аудиторії імені Г.С. Сковороди, аби колективно написати диктант та позмагатися за звання найкращого знавця польської мови.

Від Сковородинівського університету мотиваційні слова підтримки учасникам заходу висловив ректор Юрій Бойчук.

Переможців визначали у наступних вікових категоріях: 

- наймолодший і найстарший учасник диктанту;
- молодь до 18 років;
- учасники віком 18 +

Текст диктанту зачитала професор польської мови, викладач ORPEG Кристина Фурс.

На церемонію нагородження переможців завітали: Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові Пьотр Стаханьчик, Віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща у Харкові Барбара Качмарчик, ректор ХНПУ імені Г.С. Сковороди Юрій Бойчуч, проректор з навчально-наукової роботи ХНПУ імені Г.С. Сковороди Володимир Борисов, директор Харківського товариства польської культури «Polonia Charkowa» Діана Кравченко.

 Усі учасники диктанту отримали дипломи та сертифікати. Одне з призових місць здобула аспірантка кафедри української мови Анна Омельченко. Вітаємо Анну, зичимо їй успіхів та нових перемог!

Захід відбувся за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща в Харкові, зусиллями Харківського товариства польської культури «Polonia Charkowa» (директор Діана Кравченко) та кафедри українознавства та лінгводидактики ХНПУ імені Г.С. Сковороди (завідувач Олена Маленко).

Дякуємо організаторам диктанту за клопітку працю та за підтримку розвитку польської мови і культури в Сковородинівському університеті. Сподіваємося на подальше плідне співробітництво та цікаві спільні проєкти.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.