Вічна пам'ять

З величезним сумом сповіщаємо, що сьогодні, 3 січня 2022 року, на 94 році пішла від нас доктор філологічних наук, професор, відомий мовознавець Лідія Андріївна Лисиченко. Більше як пів століття її життя пов'язане з кафедрою української мови Харківського національного педагогічного університетуу імені Г.С.Сковороди, яку вона створила й очолювала 36 років, на якій була започаткована й розвинута її наукова школа, що налічує на сьогодні кілька десятків послідовників, які працюють у закладах вищої освіти по всій Україні.

Наукові праці Лідії Андріївни, багаті на ідеї, й сьогодні широко цитовані, надихають на нові здобутки в царині лінгвістики.

Вона - авторка численних наукових монографій, статей, підручників і посібників з української лінгвістики й лінгводидактики. Справжня "королева філології". У листопаді в ХНПУ була офіційно зареєстрована Наукова школа доктора філологічних наук, професора Л. А. Лисиченко.

Її мудрість, людяність, педагогічний талант згуртовували колектив кафедри й факультету, вона завжди була тим камертоном, за яким кожен із нас звіряв свої вчинки, своє життя.

Пропонуємо до Вашої уваги аудіофрагмент виступу проф. Лідії Андріївни Лисиченко «Бережімо мову- Альма Матер людства» під час відкриття пленарного засідання Міжнародної науково-практичної конференції «Мова в професійному вимірі» (Харків, 9 листопада 2021 року, Національний університет цивільного захисту України).

 

Дорога Лідіє Андріївно, пам'ять про Вас ніколи не згасне серед тих, хто Вас знав, любив, хто у Вас навчався!

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.