У жовтні та листопаді для українських науковців проведуть безкоштовні вебінари з використання Scopus, ScienceDirect, Mendeley

Упродовж жовтня-листопада 2020 року для українських вчених буде проведено чергову серію безкоштовних вебінарів, присвячених роботі з базами даних Scopus, ScienceDirect, Mendeley та іншими електронними ресурсами. 

Вебінари організовує компанія Elsevier. Всі вебінари відбуватимуться українською мовою, їх проведе офіційний тренер компанії, головний бібліотекар Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка Марина Назаровець.

Для участі у вебінарах учасникам необхідно заздалегідь зареєструватися за відповідним посиланням на платформі BrightTALK.

За інформацією організаторів після проходження кожного з вебінарів зареєстровані учасники зможуть завантажити відповідні сертифікати. 

Програма вебінарів від Elsevier: 

20 жовтня 11:00-11:45

Тема: Перші кроки у Scopus.

Опис: Приєднуйтесь до нашого вебінару, щоб дізнатися, як розпочати роботу зі Scopus. Дізнайтеся детальніше про налаштування свого облікового запису відповідно до власних уподобань, а також про варіанти віддаленого доступу, щоб забезпечити собі комфортну роботу з будь-якої точки світу.

Реєстраційна форма за посиланням.

23 жовтня 11:00-12:00

Тема: Починаємо з пошуку літератури у Scopus.

Опис: Пошук літератури має вирішальне значення на всіх етапах дослідження – від планування до написання. Приєднуйтесь до нашого вебінару, щоб отримати важливі знання та поради для ефективного пошуку літератури у Scopus.

Реєстраційна форма за посиланням.

27 жовтня 11:00-11:45

Тема: Ваші колеги та Ви у Scopus.

Опис: Чи замислювалися Ви коли-небудь над тим, як інші бачать результати Ваших досліджень? Scopus використовується багатьма організаціями, які займаються дослідженнями та фінансуванням досліджень, для оцінки заявок на гранти, тому у першу чергу, слід переконатись, що дані, вказані у Вашому профілі, є актуальними та повними. Беріть участь у вебінарі, щоб дізнатись, як створюються та редагуються профілі авторів у Scopus, і як Ви можете у разі потреби подавати запити для їх корегування.  

Реєстраційна форма за посиланням.

30 жовтня 11:00-12:00

Тема: Журнали: доброго не буває забагато.

Опис: Обрати журнал для читання чи публікації іноді буває складно. Приєднуйтесь до участі у вебінарі, аби дізнатися, як перевіряти та порівнювати журнали, використовуючи бібліометричні параметри та відповідні інструменти в Scopus для прийняття цілком обґрунтованого рішення щодо вибору журналу.

Реєстраційна форма за посиланням.

3 листопада 11:00-11:45

Тема: Перші кроки у ScienceDirect.

Опис: Приєднуйтесь до вебінару, щоб дізнатися, як розпочати роботу з ScienceDirect. Дізнайтеся більше про налаштування свого облікового запису для роботи з ресурсами бази даних.

Реєстраційна форма за посиланням.

6 листопада 11:00-11:45

Тема: Читання – це навчання.

Опис: Під час цього вебінару Ви дізнаєтеся, як можете отримати доступ до необхідного та цікавого вмісту. Неважливо, шукаєте ви журнали, книги чи інші документи – у ScienceDirect все це доступно.

Реєстраційна форма за посиланням.

10 листопада 11:00-11:45

Тема: «Цікавій Варварі на базарі носа відірвали».

Опис: Приєднуйтесь до нашого вебінару, щоб дізнатись про цікаві та дивовижні дослідження авторів, які кидають виклик відомому прислів’ю про допитливість, у ScienceDirect. Дізнайтеся про згортання соєвого молока в каві, лікування шампанським морської хвороби та багато іншого.

Реєстраційна форма за посиланням.

13 листопада 11:00-11:45

Тема: Не все те золото, що блищить.

Опис: Приєднуйтесь до участі у вебінарі, щоб дізнатися, як не стати жертвою хижацьких видань, конференцій та інших неетичних практик у науковій комунікації.

Реєстраційна форма за посиланням.

17 листопада 11:00-11:45

Тема: Сяйте яскраво, наче діаманти.

Опис: Дізнайтеся про найкращі практики та інструменти для покращення видимості результатів Ваших досліджень. Під час цього вебінару ми познайомимо Вас із соціальними мережами для дослідників та відповідальними політиками поширення, а також поділимося з Вами порадами щодо того, як забезпечити належну увагу до Вашого дослідження.

Реєстраційна форма за посиланням.

Нагадуємо, що триває опитування щодо використання українськими вченими та інноваторами електронних баз даних. Заповнити анкету можна до 23 жовтня 2020 року.


Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.