Свято весни та кохання – Міжнародний день прав жінок і миру

4 березня 2021 року у Сковородинівському університеті натхненно та піднесено відзначили свято весни та кохання – Міжнародний день прав жінок і миру. Теплі вітання, яскраві посмішки, креативна енергія та творче натхнення панували цього дня в актовій залі ХНПУ імені Г.С. Сковороди.

Відкриваючи урочисту частину свята, ректор університету Юрій Бойчкукпривітав всю жіночу половину колективу з прийдешнім святом, висловив слова глибокої вдячності колегам за їх внесок у розвиток університету та за виконання надважливої і почесної місії - підготовку майбутніх вчителів для нашої держави.

З вітальним словом до сковородинівської родини звернувся заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації – начальник управління науки, вищої, професійної освіти та кадрового забезпечення Володимир Ігнатьєв. Звертаючись до учасників заходу, Володимир Васильович, зазначив, що йому особливо приємно вітати присутніх зі святом весни. Оскільки він є випускником педагогічного університету, і у залі знаходиться багато тих, кого він особисто знає і поважає. У своєму виступі Володимир Васильович продекламував вірш Ліни Костенко «На світі можна жить без еталонів».

На знак подяки за працю, сумлінне виконання професійних обов'язків, вагомий внесок у розвиток педагогічної діяльності та з нагоди Міжнародного жіночого дня пам’ятними дипломами були відзначені переможниці конкурсу «Видатні жінки Сковородинівського університету» у номінаціях: «Жінка в освіті», «Жінка в науці», «Жінка в мистецтві», «Жінка у спорті», «Жінка у суспільному житті».

З повним списком нагороджених можна ознайомитися на сайті університету.

Слова вітання зі святом весни жінкам лунали протягом усього святкового дійства. Вишуканим мистецьким подарунком стала яскрава концертна програма від творчих колективів університету. Свої творчі номери публіці дарували: Народний ансамбль бального танцю ХНПУ імені Г.С. Сковороди, Народний ансамбль народного танцю «Зорицвіт», Народний ансамбль естрадної пісні «Оксамит», чоловіча частина колективу Народного ансамблю естрадно-спортивного танцю «Бумеранг», вокальний квартет хлопців факультету мистецтв, солісти - лауреати всеукраїнських та міжнародних вокальних конкурсів Анна Ковтун (доцент кафедри теорії і технологій дошкільної освіти та мистецьких дисциплін ХНПУ імені Г.С. Сковороди) та Максим Дзівалтівський (викладач кафедри теорії і методики мистецької освіти та вокально хорової підготовки вчителя), баяніст-віртуоз Микола Данилюк (доцент кафедри музично-інструментальної підготовки вчителя).

Яскравим моментом концерту став виступ заслуженого артиста України, соліста (баритон) СХІД Опера та Харківського академічного театру музичної комедії Володимира Козлова.

Витончено пролунали музичні композиції різних епох, стилів і жанрів. Віртуозна виконавська майстерність та сценічна культура талановитих сковородинівців підкорили всіх присутніх у залі, викликали бурхливі оплески та овації. Неповторне весняне свято ще раз нагадало нам, що світ одвіку тримається на щирості, коханні та вірності. Тож нехай ці прекрасні почуття окриляють та надихають нас, дорогі сковородинівці, незалежно від пори року!

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.