Робочий візит сковородинівців до Норвегії

Сковородинівський університет безперервно розширює міжнародні академічні можливості!

Упродовж 10- 15 квітня представники Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди провели низку зустрічей із норвежськими колегами на базі університетького коледжу Естфолду у м. Фрадрікстад (Østfold University College, Fredrikstad) з метою налагодження співпраці.

Делегацію від ХНПУ імені Г.С. Сковороди очолив ректор Юрій Бойчук. Робочий візит сковородинівців був плідний, насичений приємними зустрічами, цікавими лекціями та майстер-класами, новими знайомствами та культурною програмою, що підготували для українців організатори зібрання. 

Під час зустрічі було розглянуто питання розширення співробітництва з норвезькими ЗВО, крім цього ректор Юрій Бойчук ознайомив іноземних колег з історією та сучасністю ХНПУ імені Г.С. Сковороди. Юрій Дмитрович висловив пропозицію організувати у вересні- жовтні 2023 року спільну конференцію з питань сучасних підходів до педагогічної освіти.

Делегати обговорили також напрацьовані ідеї та шляхи подальшої співпраці, перспективи майбутнього партнерства, зокрема академічні обміни викладачів та студентів, розвиток наукового співробітництва та спільних грантових проєктів. Також велася мова про програми та можливості для викладачів, проведення гостьових лекцій, майстер-класів вже найближчим часом.

У вітальному слові ректор Юрій Бойчук подякував за організацію зустрічей, що стали запорукою успішної співпраці між університетами, а також висловив вдячність за підтримку і допомогу у складні часи російської агресії проти України. Попри всі труднощі воєнного часу, науковий та науково-педагогічний персонал Сковородинівського університету вірять у абсолютну перемогу України у війні та щиро зацікавлені в ефективній співпраці з норвежськими колегами.

Робочий візит до Норвегії був цікавим та пізнавальним. Інформація, надана запрошуючою стороною, викликала велику зацікавленість і жваве обговорення колег. Учасники зібрання ставили актуальні запитання практичного змісту. 

Результатом зустрічі стала домовленість про підписання додаткового договору про співпрацю між ХНПУ імені Г.С. Сковороди та університетським коледжем Естфолда у Фредрікстад (Østfold University College, Fredrikstad) і проведення майстер-класів на базі #ХНПУ.

Візит до Норвегії став цінним досвідом для сковородинівців. Обидві сторони впевнені у подальшій успішній плідній співпраці.

Працюємо заради розвитку Сковородинівського університету, інтернаціоналізації освітнього процесу та науково-дослідницької діяльності. 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.