Привітання ректора Юрія Бойчука з Днем науки:

Шановні колеги, дорогі сковородинівці!

Напередодні Дня науки хочу привітати Вас із цим надзвичайно важливим для нас професійним святом, тому що наука і освіта завжди були і є складовими єдиної підготовки майбутнього вчителя. За 217 років існування нашого університету він перетворився на потужний науково-освітній центр, став флагманом педагогічної освіти України з потужними науковими школами, які представлені всіма галузями гуманітарних і педагогічних наук. Я пишаюся нашими викладачами, науковцями, які готують нову генерацію учителів для рідної України.

В університеті створена унікальна інноваційна дослідницька екосистема, що складається з навчальних та наукових лабораторій, музейного комплексу, ботанічного саду й оранжереї, навчально-польового табору «Гайдари», де студенти і викладачі проводити свої наукові дослідження.

Наукова робота студентів є важливим складником підготовки їх майбутнього професійного зростання. Ми пишаємось, що у 2020 році 10 студентів університету стали переможцями Всеукраїнських конкурсів студентських НДР, 3 студенти – міжнародних конкурсів. Університет є засновником 17 наукових фахових видань. Наші професори є головними редакторами 3 фахових наукових видань, які індексуються в базах Web of Science, авторами 16 розробок, які впроваджено за межами університету, 4 патентів та 14 свідоцтв про реєстрацію авторського права. В університеті діє понад 160 угод, із яких – 43 міжнародних. Упродовж 2020 року на базі університету було проведено 49 науково-практичних конференцій (34 – дистанційно), із них 8 міжнародних.

Напередодні свята хочу побажати студентам і викладачам міцного здоров’я, великої наснаги, значних нових творчих здобутків і добробуту. А складні умові карантину нехай стануть можлівістю обдумати свої наукові перспективи, виробити стратегію нових досліджень, підготувати цікаві статті й монографії та забезпечити нові здобутки нашої науки. З Днем науки!

З повагою,
ректор Юрій БОЙЧУК

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.