Продовжується робочий візит ректора Юрія Бойчука до Варшави

25 травня, у рамках програми перебування делегації в Академії спеціальної педагогіки імені Марії Гжегожевської відбувся Педагогічний салон, де викладачі і студенти академії мали змогу поспілкуватися з академіком Неллею Григорівною Ничкало. Вона розповіла про своє становлення як педагога, про сучасні проблеми педагогічної освіти і вимоги до вчителя нової формації. Спілкування було цікавим, жвавим і корисним як для молоді, так і досвідчених науковців.

Під час Пелагогічного салону відбулися зустрічі з ректором академії проф. Барбарою Марцинковською і екс-ректором Яном Лащиком. Предметно обговорили можливі формати співпраці у сфері освіти, науки та інновацій з нашим Університетом. Наприкінці заходу українська делегація засвідчила свою повагу керівництву Академії спеціальної педагогіки імені Марії Гжегожевської, подарувавши пам’ятні подарунки з українською символікою.

Насиченим і конструктивним було спілкування з проректорами і деканами факультетів академії. Зібрання проходило у відкритій до діалогу дружній атмосфері. Кожна із зустрічей була наповнена змістом та конкретними діями. Робочий графік був досконало продуманий та збалансований відповідно до напрямів роботи. Сторони обговорили спільні освітні проблеми та шляхи їх вирішення, домовилися про можливості наукової співпраці, академічної мобільності для студентів і викладачів.

Окрім робочих візитів, представники делегації України мали можливість відвідати з екскурсією Центр Науки «Коперник» - найбільшу установу в галузі наукових експериментів у Польщі та один із найбільш передових музеїв науки в Європі. У науковому центрі знаходиться понад 450 інтерактивних експонатів, за допомогою яких відвідувачі, переважно школярі, самі проводять експерименти. У складі Центру є планетарій, хімічна, біологічна і фізична лабораторії. Щороку музей приймає до одного мільйона відвідувачів.

Продовжуємо працювати заради розвитку Сковородинівського університету та інтернаціоналізації освітнього процесу! Разом наближаємо нашу Перемогу!

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.