Повага, відповідальність, єдність – основа майбутнього життя суспільства. Урочистості до Всесвітнього дня соціальної роботи та Міжнародного дня Лялькаря

21 березня 2023 року на факультеті соціальних і поведінкових наук відбулись урочистості до Всесвітнього дня соціальної роботи та Міжнародного дня Ляльок та лялькарства. Творча взаємодія викладачів, здобувачів вищої освіти та адміністрації факультету соціальних і поведінкових наук під час онлайн-заходу: «Повага, відповідальність, єдність – основа майбутнього життя суспільства» пройшла в Zoom просторі, а також у другій половині дня продовжилася в асинхронному режимі у спільному Вайбер-просторі «SKOVORODA UNIVERSITY СНТ СР», де всі охочі мали можливість висловити власну соціально активну позицію, представити своє бачення місії соціальної роботи в суспільстві й обговорити перспективи розвитку соціальної сфери в Україні.

Програма заходу

Під час заходу були представлені творчі роботи здобувачів вищої освіти спеціальності «Соціальна робота», подані до Всеукраїнського конкурсу Міністерства соціальної політики та Дитячого Фонду ООН UNICEF для студентів - майбутніх соціальних працівників – «Як соціальна робота змінює світ», буклети з найважливіших напрямів соціальної роботи в сучасному суспільстві, власні роздуми здобувачів вищої освіти та викладачів факультету соціальних і поведінкових наук з приводу того, якою має бути соціальна підтримка та допомога в сучасному світі, зроблено акценти на важливості розуміння нових соціальних викликів та підготовки фахівців соціальної галузі до їхнього вирішення. 

Учасники заходу були ознайомлені з досвідом волонтерської діяльності, що здійснюють активні діячі СНТ за часів війни: Сініченко Альона (здобувачка вищої освіти другого (магістерського) рівня, 55-СР групи), яка є волонтером ГО «Захисник Краю» та ВЦ «Добро» та Чеховської Анни (здобувачка вищої освіти першого (бакалаврського) рівня, 32-СР групи), що працює в міжнародних волонтерських організаціях Erasmus та Europsky Sbor Solidarity. 

Важливе місце в нашій національній культурі займає лялькарство. До Міжнародного дня лялькаря та ляльок здобувачі факультету соціальних і поведінкових наук першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальності «Соціальна робота» створили творчий відеопроєкт «Лялька-мотанка як оберіг для наших захисників», який було презентовано всім присутнім під час взаємодії. 

Марафон-взаємодія до Всесвітнього дня соціальної роботи пройшла у дружній атмосфері. Щиро дякуємо університету за створення можливостей для професійного становлення здобувачів, пишаємось їхніми здобутками, зичимо натхнення, сил і наснаги кожному українцю!

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.