Науково-методичний семінар «Педагогічний діалог: теорія, практика, досвід»

22 – 23 квітня відбувся науково-методичний семінар «Педагогічний діалог: теорія, практика, досвід», основною цільовою аудиторією якого були вихователі дитячих садочків та вчителі початкових класів. Організаторами семінару виступили Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди та Управління освіти адміністрації Основ’янського району Харківської міської ради.

Планування семінару розпочалось до введення карантину, тому після було вирішено продовжувати здійснення підготовчих заходів та проведення події в онлайн форматі. 

Спершу очікувалось до однієї сотні учасників, тому проведення семінару в онлайн режимі планувалось лише на платформі Zoom. Даний сервіс дозволяє приєднати до кімнати вебконференції лише 100 учасників, навіть на платному тарифі. Але бажаючих долучитись до семінару виявилось значно більше – лише тих, хто зареєструвався через електронну форму майже чотири сотні осіб. 

За сприяння директора Інституту інформатизації освіти ХНПУ імені Г.С. Сковороди Прокопенка Андрія Івановича, який запропонував не обмежуватись лише платформою Zoom та зробив усі необхідні налаштування, було прийняте рішення про паралельний запуск відеоконференції з Zoom через Facebook Live, завдяки чому до семінару змогли долучитись близько 2,5 тис. осіб. Сьогодні можна впевнено стверджувати, що захід став дійсно простором діалогу широкого кола освітян: вихователів, учителів, викладачів, професорів, академіків.

Відкрили науково-методичний семінар голова оргкомітету – академік НАПН України, доктор педагогічних наук, професор, ректор Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди Іван Федорович Прокопенко та співголова оргкомітету – начальник Управління освіти адміністрації Основ’янського району Харківської міської ради, кандидат юридичних наук Нижник Олександр Степанович.

Захід проходив у двох секціях: «Дошкільна освіта» та «Початкова школа»,  в кожній з яких виступили по 6 спікерів – сміливих, бо не звичний формат, професіоналів, що володіють цифровими навичками. Учасники, що брали участь через платформу Zoom мали змогу наживо ставити запитання доповідачам або писати у чат, глядачі ж Facebook з цією метою робили коментарі під відео прямого ефіру. 

Усі чотири 2-годинні відео семінару можна переглянути в асинхронному режимі на Facebook сторінці науково-методичного Тренінгового центру соціального та професійного розвитку людини ХНПУ імені Г. С. Сковороди   https://www.facebook.com/Training.center.hnpu

Нині повністю завершена пост-семінарська розсилка електронних сертифікатів зареєстрованим учасникам. Реєстр з відповідністю ПІБ учасника/номеру сертифікату та програма науково-методичного семінару знаходяться у додатках.    

Керівник НМ Тренінгового центру СіПРЛ Ірина Прокопенко

Програма науково-методичного семінару  

Реєстр сертифікатів науково-методичного семінару

 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.