Національний рекорд України у категорії «Найбільший віртуальний хор в Україні»

11 травня 2020 р. за ініціативи факультету Мистецтв ХНПУ імені Г.С. Сковороди було встановлено національний рекорд України у категорії «Найбільший віртуальний хор в Україні»!

111 українців з 15 областей України та з різних країн світу стали частиною одного хорового колективу. Всі вони об’єдналися у такий нелегкий час, щоб показати Силу Музики! 

Мистецький проєкт офіційно зареєстрований Книгою рекордів України як національний рекорд - найбільший в Україні віртуальний хор, що зібрав понад сотню учасників. Організатори проєкту отримали відповідне посвідчення рекордсменів України Національного проєкту «Книга рекордів України», а учасники нагороджені дипломами.

Ґрунтовна робота задля досягнення спільної мети була пророблена звукорежисером. Уявіть собі: сотня відео  з різною гучністю та якістю звуку, вісім хорових партій та солісти. Усі вони повинні досягти абсолютного ансамблю. Максим Дзівалтівський- звукорежисер проєкту, викладач ХНПУ імені  Г.С.Сковороди, хормейстер хору імені В.В.Королевського. Через вуха Максима «пройшла» сотня голосів і він, немов справжній екзаменатор, прийняв усі партії у рекордної сотні Мистецького проєкту «Віртуальний хор в Україні».

П‘ятеро талановитих молодих людей з міста Вінниці, Києва, Харкова та Кодими зібрались аби популяризувати хорове та музичне мистецтво, аби об’єднати співаків і показати наскільки сильною є музика. Вони плідно працювали над своїм проєктом і наочно продемонстрували, що навіть перебуваючи на карантині вдома, можна творити історію разом!

Неймовірно пишаємося нашими талантами та бажаємо їм нових творчих злетів!

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.