Міжнародний день жінок і дівчат у науці

Щорічно 11 лютого за рішенням ООН відзначається Міжнародний день жінок і дівчат у науці (International Day of Women and Girls in Science). 

Свято “засновано для того, щоб досягти повного і рівного доступу жінок і дівчат до науки, а також забезпечити гендерну рівність і розширення прав і можливостей жінок і дівчат” - з резолюції 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН від 22 грудня 2015 року.

Щиро вітаємо зі святом колежанок, аспіранток, докторанток та студенток нашого університету! Дякуємо за вашу активну життєву позицію, натхненну працю та відданість своїй справі! Бажаємо вам щастя від відчуття наукового драйву, вагомих наукових досягнень, нових ідей та проєктів, успіхів у їх реалізації!

Керівництво нашого університету взяло участь в урочистому відкритті фотовиставки “Жінки в науці/ Lady Science”. Захід організовано за ініціативи Ради молодих вчених при Харківській обласній державній адміністрації та за підтримки ХОДА.
В експозиції представлено 130 фото молодих та видатних жінок-науковиць із 34-х провідних закладів вищої освіти, академічних і галузевих наукових установ. Героїні виставки представляють найрізноманітніші наукові напрями: від аграрних, технічних, медичних наук до мистецтвознавства. Окремо представлені 5 закладів вищої освіти сектору безпеки та оборони регіону, що підкреслює наукову складову цієї сфери.
Серед учасниць виставки світлини представниць нашого університету:
1. Золотухіної Світлани Трохимівни – докторки педагогічних наук, професорки, завідувачки кафедри педагогіки Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди
2. Козіної Жаннети Леонідівни – докторки наук з фізичного виховання і спорту, професорки, завідувачки кафедри олімпійського і професійного спорту, спортивних ігор та туризму, координаторки з наукової роботи факультету фізичного виховання та спорту ХНПУ імені Г. С. Сковороди, дійсного члена Міжнародної академії наук з дитячо-юнацького туризму, Міжнародної академії педагогічної освіти.ологічних наук, професорки, завідувачки кафедри зарубіжної літератури та словʼянських мов, координаторки з наукової роботи українського мовно-літературного факультету імені Г.Ф. Квітки Основʼяненка ХНПУ імені Г.С. Сковороди;
4. Ольги Леонідівни Рябченко – докторки історичних наук, професорки, завідувачки кафедри всесвітньої історії ХНПУ імені Г.С. Сковороди, Почесного краєзнавеця України, члена міжнародної асоціації гуманітаріїв
5. Чаплигіної Анжели Борисівни– докторки біологічних наук, професорки, завідувачки кафедри зоології, керівниці лабораторії моніторингу та охорони довкілля ХНПУ імені Г.С. Сковороди.

 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.