Міжнародна конференція креативних індустрій "Харків. Культура. Залізобетон: виклики, можливості, перспективи"

27 червня у Харківському національному академічному театрі опери та балету імені Миколи Лисенка/Схід Опера у змішаному форматі розпочала роботу Міжнародна конференція креативних індустрій "Харків. Культура. Залізобетон: виклики, можливості, перспективи", де наш університет був одним зі співорганізаторів. Конференція присвячена висвітленню стратегій розвитку української культури і мистецтва, створенню сталої моди на українське, зміни ставлення до українського контенту у світі, культурній дипломатії.

З привітальним словом до учасників конференції звернувся ректор університету Юрій Бойчук, а пізніше виступив як спікер заходу. Темою для обговорення стала роль культурно-мистецької діяльності у процесі професійної підготовки вчителя нової генерації в рамках роботи секції "Освіта культурою та культурна освіта як ключовий чинник створення національної ідентичності". У своєму виступі ректор звернув особливу увагу на унікальність середовища педагогічного університету для формування особистості майбутнього вчителя як освіченого українця, професіонала, громадянина, патріота, носія національної культури.  Юрій Дмитрович також наголосив на тому, що саме від вчителя нової формації залежить творення духовності українського народу, олюднення людини, відродження національного духу.  Ректор підкреслив, що саме в педагогічних університетах відбувається плекання особистості майбутнього вчителя, забезпечується спадкоємність кращих традицій педагогічної освіти, реалізується інтеграція шкільного й університетського освітньо-виховного процесу.

У роботі конференції від Сковородинівського університету також взяли участь проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Борисенко, проректорка з адміністративно-господарської роботи Тетяна Чернік, декан факультету мистецтв Володимир Фомін.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.