Оn-line показ документального фільму «Тваринне чуття»

29 та 30 листопада 2021 року у ХНПУ імені Г.С. Сковороди в рамках роботи Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини DOCUDAYS.UA відбувся on-line показ документального фільму «Тваринне чуття» з подальшим обговоренням. Документальний фільм «Тваринне чуття» є спільним творчим проектом режисерів Емми Дейві і Пітера Меттлера, та сучасного філософа, еко-митця Девіда Абрама, який отримав світове визнання та почесні нагороди, зокрема, «найкращий документальний фільм» на  CPH:DOX, Единбурзькому МКФ, Documenta Madrid, Docs Against Gravity. Адміністрація ХНПУ імені Г.С. Сковороди, викладацький корпус та студентська спільнота висловлюють щиру вдячність організаторам проекту DOCUDAYS.UA за надану унікальну можливість долучитись до перегляду революційного фільму «Тваринне чуття», який пропонує глядачам альтернативний погляд на філософію взаємовідносин Людини і Природи. 

У дистанційному форматі до перегляду та обговорення долучилось понад 800 викладачів і студентів ХНПУ імені Г.С. Сковороди, які відзначили неймовірну естетику документального фільму «Тваринне чуття» та його глибоке змістовне наповнення – «світ більше, ніж людина», людина є лише  частиною «понадлюдського світу». Під час дискусії студенти та викладачі університету обмінюючись враженнями та емоціями від перегляду наголошували на талановитості і майстерності авторів проекту «Тваринне чуття», яким завдяки приголомшливим відео, аудіо та тестовому супроводу вдається передати унікальну атмосферу величі та безмежності Природи. Узагальнюючи коментарі студентів, кураторів академічних груп та заступників деканів з виховної роботи ХНПУ імені Г.С. Сковороди слід відзначити, що ознайомлення із документальним фільмом «Тваринне чуття» справляє глибоке і незабуте емоційне враження, спонукаючи замислитись над сенсом сучасної цивілізації та надихаючи переглянути ставлення сучасної людини до навколишнього середовища.

Висловлюємо, щиру вдячність засновникам та координаторам проекту DOCUDAYS.UA за надану можливість долучитись до сучасного альтернативного документального кіно, в якому висвітлюються актуальні проблеми сьогодення та щиро сподіваємось на подальшу співпрацю.
 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.