Круглий стіл з питань трансформації освітнього середовища й запровадження навчання з антикорупції та доброчесності

15 серпня ректори харківських вишів взяли участь у роботі Круглого столу з питань трансформації освітнього середовища й запровадження навчання з антикорупції та доброчесності, який проводив голова Національного агенства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков.

Участь у заході від нашого університету взяли ректор Юрій Бойчук і завідувач лабораторії з питань вивчення корупційних ризиків і захисту інтелектуальної власності - уповноважена особа з питань протидії корупції Дмитро Разуменко.

Метою зустрічі було обговорення ролі закладів вищої освіти в процесі формування нульової толерантності до корупції серед студентської молоді та посилення спроможності закладів освіти, зокрема університетів, у процесі роботи з корупційними ризиками.

Голова НАЗК Олександр Новіков наголосив на тому, що реалізація різноманітних просвітницьких проєктів в закладах освіти пришвидшать формування нової генерації молоді, яка свідомо сприятиме доброчесним моделям поведінки. Це довготривалий процес, але саме робота зі школярами та студентами допоможе виховати свідомих громадян та мінімізувати корупцію.

«Дуже важливо закладати в дітей і молоді ще зішколи стратегії доброчесної поведінки. Це дозволить уникати корупційних альтернатив вирішення питань і не обирати усталені недоброчесні практики, які, на жаль, досі мають місце у нашому суспільстві, зокрема, щодо побутової корупції. Саме тому Офіс доброчесності НАЗК працює над тим, аби в школяріві студентів були альтернативні моделі поведінки, тоді для молоді нормою буде саме доброчесність. Змінюємо разом з освітянами свідомість дітей ще зішкільної парти», – зазначила керівниця Офісу доброчесності НАЗК Ірина Чаговець.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.