Круглий стіл «ПЕДАГОГІЧНА ОСВІТА: ДІАЛОГ ПРО “СРОДНУ ПРАЦЮ” МІЖ УНІВЕРСИТЕТОМ І ШКОЛОЮ»

17 квітня 2024 року за підтримки Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації та Департаменту освіти Харківської міської ради у Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди відбувся круглий стіл «ПЕДАГОГІЧНА ОСВІТА: ДІАЛОГ ПРО “СРОДНУ ПРАЦЮ” МІЖ УНІВЕРСИТЕТОМ І ШКОЛОЮ».

Робота круглого столу пройшла у змішаному форматі із дотриманням заходів безпеки. До zoom-конференції доєдналося понад 200 акаунтів (керівники управлінь та відділів освіти, директори та вчителі закладів загальної середньої освіти, викладачі закладів вищої педагогічної освіти, керівники університетських кафедр у школі, керівники та педагоги закладів позашкільної освіти, завідувачі та вихователі закладів дошкільної освіти, керівники та педагоги закладів спеціальної освіти, працівники інклюзивно-ресурсних центрів, здобувачі вищої педагогічної освіти), забезпечивши широке представництво освітянства на рівні географії міста Харкова та Харківської області.

З офіційним привітанням під час відкриття заходу до учасників і гостей круглого столу звернувся Ю. БОЙЧУК – ректор ХНПУ імені Г.С. Сковороди, голова оргкомітету. Доповіді спікерів (викладачів університету, керівників ресурсних центрів, директорів шкіл, керівників відділів освіти, номінантів конкурсу «Вчитель року») були спрямовані на досягнення мети заходу: усі представлені матеріали тематично пов’язані з актуалізацією досвіду співпраці університету із закладами загальної середньої освіти в контексті формування професійних навичок майбутнього вчителя, роботою над ефективністю формування методичного кейсу вчителя-предметника, з пошуками шляхів подолання освітніх втрат у Харківському регіоні в умовах воєнного стану, з освітнім волонтерством ХНПУ імені Г.С.Сковороди на платформі Сковорода-хабу тощо.

Під час рефлексії на дискусійній панелі учасники та гості круглого столу відзначили своєчасність і продуктивність діалогу про «сродну працю» сучасного вчителя, ініційованого сковородинцями, висловили високу оцінку ефективності побудованої системи взаємодії між університетом та освітніми установами регіону.

Для знайомства з учасниками круглого столу та тематикою доповідей запрошуємо до фотогалереї.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.