Інклюзивний арт-хаб у Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С.Сковороди

За сприяння Українського культурного фонду в Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди відкрито унікальний освітній простір для здобувачів та викладачів – «Інклюзивний ART-HUB».

Інклюзивний арт-хаб у Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С.Сковороди прийняв перших своїх відвідувачів.

У межах запропонованих заходів студенти активно долучилися до акварельного та акрилового живопису під супроводом Яни Чеботової, викладачки ХНПУ імені Г.С.Сковороди, професійної художниці та дизайнерки. Саме на Яну Валентинівну покладено обов’язки оволодіння учасниками хабу інструментарієм сучасного мистецтва у процесі створення художніх образів.

Техніка акварельного живопису сприяла оволодінню студентами знаннями особливостей живопису, як техніки візуального мистецтва; основами застосування кольору, колориту як засобами створення зразків візуального мистецтва; специфіки віддзеркалення емоційного стану особистості в колориті.

Техніка акрилового живопису допомогла відвідувачам майстер-класів виявляти свої внутрішні хвилювання та думки за допомогою живопису; інтерпретувати кольорові співвідношення, розташовувати образи і лінії на власному полотні.

Емоції учасників освітньої взаємодії в межах грантової програми від Українського культурного фонду Український культурний фонд «Інклюзивний ART-HUB» були надзвичайно позитивними та щирими, за що особливу подяку висловлюємо викладачці ХНПУ імені Г.С.Сковороди, професійній сурдоперекладачці Надії Олексіївні Козачок.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.