Григорію Сковороді - 300 років!

Сковорода вічний. Його праці - століттями вчать, надихають, мотивують. Його образ завжди між нами. І буде тоді, коли ворожого сліду не лишиться на українській землі. В темні часи видатний мислитель йшов дорогою світла. Він казав: «Мені ж свобода лиш одна вабна». І нам, Григорію Савовичу, і нам...

Сьогодні ми тримаємо освітньо-науковий фронт і нашим завданням є донести до кожного українця сковородинівську мудрість – жити в істині, не лише пізнавати ідеали добра, краси і правди, а й слідувати їм повсякчасно.  Сковородинівський університет продовжує готувати педагогічний десант, в руках якого ключі від Перемоги українського народу.

Спадщина нашого духовного патрона дає нам сили для боротьби за нашу свободу. Григорій Савич посіяв на українських землях зерна найвищих цінностей — волі, знань, любові. Вони проросли, і кожен українець має в серці те, що не здолає ніколи жодний ворог — ми вільні духом, ми міцні своїм гуртом, ми сильні своєю любов’ю до України. Тому ми відбудуємо наші міста й разом відродимо наші святині.

Світло свободи обов’язково переможе темряву!

Зі святом, унікальний, незбагненний український генію!

 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.