Триває робочий візит ректора  до Варшави

Перебуваючи з робочим візитом у Варшаві ректор університету Юрій Бойчук взяв участь в урочистостях з нагоди святкування дня народження Марії Гжегожевської. В Академії педагогіки спеціальної, яка носить її ім’я, сьогодні, 24 травня, відзначається День Академії.  З нагоди важливої події відбулося урочисте засідання Сенату Академії педагогіки спеціальної імені Марії Гжегожевської та церемонія вручення титулу Почесного доктора академії (Honoris causa) президенту НАПН України академіку Василю Кременю. 

Європейська практика присвоєння відомим науковцям звання Почесний доктор є невіддільною складовою утвердження академічних свобод та університетських традицій. Це визнання польськими освітянами вагомого внеску Василя Григоровича в розвиток педагогічної науки і вищої педагогічної освіти та є результатом співпраці з академією впродовж 30 років.

Під час заходу акад. Василь Кремінь з акад. Нелею Ничкало провели вручення дипломів іноземних членів НАПН України польським колегам - Пьотру Костилі і Стефану Квятковському та диплом почесного доктора НАПН України Рішарду Бері.

Протягом візиту до Республіки Польщі відбулася низка стратегічно важливих зустрічей для розвитку університету та побудови надійних партнерських відносин між країнами. Зокрема, відбулося знайомство ректора Сковородинівського університету Юрія Бойчука з ректором найбільшого педагогічного вишу Узбекистану - Ташкентського державного педагогічного університету імені А. Нізамі професором Абдугафором Кіргізбоєвим.

Під час спілкування були окреслені шляхи майбутньої співпраці між нашими університетами та предметно обговорені можливі формати співробітництва у сфері освіти, науки та інновацій. Сторони дійшли домовленості щодо укладання Меморандуму про партнерство та співпрацю між закладами вищої освіти.

Під час урочистостей відбулися також зустрічі з давніми польськими друзями-професорами Рішардом Берою, Норбертом Пікулою та ректоркою Академії наук застосованих в Скерневицах пані Ельжбетою Становською.

Наприкінці дня українська делегація разом з ексректором академії Яном Лащиком вшанували пам'ять Марії Гжегожевської покладанням квітів до погруддя видатної польської педагогині в холі академії.

Після завершення офіційної частини відбувся святковий концерт для всіх присутніх. Для студентів і викладачів було влаштовано справжній пікнік, а подвір’я академії перетворилося на величезну розважальну зону із різними атракціями. Для гостей свята була підготовлена цікава та насичена фестивальна, концертна і спортивна програма із різними зонами відпочинку, зі смачними стравами та смаколиками.

Продовжуємо працювати заради розвитку Сковородинівського університету та інтернаціоналізації освітнього процесу!

Щиро вітаємо Василь Кремень з титулом Почесного доктора Honoris Сausa в Академії спеціальної педагогіки імені Марії Гжегожевської! Зичимо Василю Григоровичу подальших високих досягнень, наукових звершень та творчих здобутків під непереможним, мирним небом України! Пишаємося і радіємо Вашим успіхам!

Дякуємо нашим партнерам Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej за всебічну підтримку, відкритість до співпраці та віру у спільну справу! Під час війни в Україні, керівництво країни та польський народ встали поруч з Україною, таким чином демонструючи, що боротьба проти росії – це спільна боротьба народів України та Польщі за незалежність та суверенітет. 

Разом ми обов’язково переможемо!

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.